من دارم میگم که ما داریم درباره ی کاربران صحبت میکنیم, نه سیستمهای بلادرنگ سخت. هروقت منظور من رو متوجه شدید میتونیم صحبت کنیم. من هرچه بگم شما امنیت و سرعت گنو/لینوکس رو به رخ من میکشید.
راجع به مشکلی که از گیمپ گفتی میتونیم مفصل صحبت کنیم.
خوب یک کاربر جز راحتی و سرعت عمل و امنیت دیگه چی میخواد؟
فرض کنیم من برای اولین بار وارد دنیای گنو شدم.سیستم عامل اوبونتو را نصب کردم.خوب به راحتی میتونم با نصب نرم افزار گیمپ کارای طراحیمو انجام بدم.
درقسمت امنیت هم که اصلا دغدغده ای برای نصب یک آنتی ویروس نخواهم داشت،چون اساسا نیازی نیست.player هایی مثل RytemBox و VlC به راحتی از قسمت Software Center قابل نصبه.و نصب میکنم.دیگه هیچی نیاز ندارم.سیستمم همه چی داره.فقط باید بدونم نرم افزارهای معادل چیین.
اگه درمورد نصب بعضی درایورها میگفتی حرفتو میپذیرفتم.مثلا خود من ماه ها طول کشید تا تونستم کارت DVB-t رو نصب کنم.خوب البته همین باعث شد اطلاعاتم خیلی نسبت به کارتهای تی وی بیشتر شه.خوب شاید بگی این اطلاعات به درد یه کاربر عادی نمیخوره و تو ویندوز راحت کارش با نصب یه درایور ساده راه میفته.
خوب منم میگم این گار تو گنو هم شدنیه.ولی یک نکته خیلی مهمه که شما سالها هم اگه از ویندوز استفاده کنی نفهمی مثلا درایور چیه.و اگه ویندوز تورو از استفاده از یه سخت افزار محروم کرد چه باید بکنی.
به قول دانبال اگه با ماشین تو بیابون بمونی چه میکنی.
نکته مثبت کاربران گنو اینه که روز به روز درکشون نسبت به سیستم بالامیبره و اطلاعاتشون زیاد میشه.همین عاملی برای پیشرفت سیستم میشه.
برعکس کاربران ویندوز که تا ویندوز نخواد چیزی یاد نمیگیرن.
خوب اگه یادگیری به نظرت خوب نیست پس چرا از روز اول زندگی راه رفتن یاد گرفتی ،صحبت کردن و...
خوب میتونستی بگی من چه نیازی به راه رفتن دارم.والدینم منو راه میبرن یا میزارنم رو ویلچیر(=مثلا ویندوز یا سیتم عامل های غیر آزاد).یا چه نیازی به حرف زدن دارم تا آخر عمر برای بیان خواسته هام گریه میکنم.و...
اینجا یه نکته ی مهم وجود داره.اگه برای کاربر یاد گرفتن سخت باشه و احساس کنه داره وقتش هدر میره ،خوب توی هر سیستم عاملی هم میتونی اینو بگی.مثلا تو ویندوز کاربر از اول نمیدونه که چه نرم افزاری برای کار گرافیکی نیاز داره که.باید بره تو جامعه کلی دور بزنه و بپرسه،یا یه پک از نرم افزار های دزدی بخره ، وبعد از کلی گشت و گزار به مثلا فتو شاپ برسه.در صورتی که شما در یک سیستم عامل آزاد فقط کافیه توی مخازن یه جستجو بکنی و اگه به احتمال ضعیف بازهم چیزی نیافتی سریعا با جامعه ی مجازی اون سیستم در میون بزاری،وبایک جستجوی ساده سریع بع نتیجه ی مورد نظرت برسی.