اینجا علت انحصاره و معلول آزادی! چطوری امکان داشت اگه از اول انحصار طلبی نبود استالمن به فکر نرم افزار آزاد بی افته و لینوس هم اگه یونیکس رو روی کامپیوترش رایگان داشت به فکر نوشتن یه OS شبیه اون باشه؟ اگه از اول همه چیز راحت بود کسی به خودش زحمتی نمیداد و هیچ چیز هیچ چیز هم مثل الانش نبود.
دچار یه اشتباه بزرگ شدی. آزادی و رایگان بودن دو چیز مختلف هستن. خیلی از برنامههای رایگان آزاد نیستن و تا وقتیی آزاد نباشن من ازشون استفاده نمیکنم
دوست گرامی به نظر شما صبح تا شب فحش دادن به مایکروسافت و بی شرف خودن یه مرد اسمش مخالفته یا ستیز؟
مخالفت. کاری که امثال بیل گیتس میکنن و برای نابودی آزادی سرمایهگذاری میکنن اسمش ستیزه
نامه آقای گیتس بعد از شروع چنبش نوشته شد.
خب
اینجا میگه: «Stallman founded the Free Software Foundation in 1985 to support the movement.» و
اینجا هم نوشته اون نامه در سال ۱۹۷۵ نوشته شده. بیل گیتس ماشین زمان داشته؟
اگه کسی میتونه کاری رو بهتر از دیگری انجام بده دلیل بر دزدی نیست.قرار نیست هر کسی که یه صندلی خوب میسازه به مخترع صندلی باج و خراج بده!
اگه بتونه بهتر انجام بده. داتنت رو با جاوا مقایسه کن
یا ایاسپی رو با پیاچپی
یا حتا ویژوال استودیو رو با اکلیپس
یا هر محصول دیگهای که در برابر مشابه مایکروشافتیاش میشه فقط *فیسپالم* انجام داد. درمورد باج ندادن هم من باهات موافقم، ولی خب خود مایکروسافت که به این معتقد نیست! پس داره قواعد دنیای خودش رو هم زیر پا میذاره
شما فکر میکنید تمام قوانین حق ثبت و استفاده اختراع توی کل جهان کشکه؟! من اسم این کار رو پیشرفت میذارم.
بله، من معتقدم که کشکه. و نهتنها کشکه که ابزاریه در دست سرمایهدارانی که به واسطهی پولشون قدرت سیاسی پیدا کردن تا با وضع چنین قانونهایی جلوی پیشرفت رو بگیرن. چنین قانونهایی (پتنت و کپیرایت و…) عامل اصلی جلوگیری از پیشرفت علم و جامعه هستن
این فقط یه جواب داره: اثیر بند رهایی ، آزاد نیست.
اثیر که احتمالا
اسیر بوده منظورت، در صورتی اسیره که یه قدرت انحصارگری وجود داشته باشه و اون رو اسیر کرده باشه. اگه اسیرکننده وجود نداشته باشه هیچکس اسیر نیست و همه آزاد هستن. برادر من نزن این حرفها. نمیدونم این رو از کجا شنیدی، ولی ۱۰۰٪ کسی که چنین چیزی رو بهت گفته قصد خوبی نداشته از پراکندن این مسأله
راستی آقای بهزادی مایکروسافت دوست داره محصولاتشو بفروشه خب بفروشه به ما چه؟
دلیل نمیشه چون داره محصولاتشو میفروشه آقای بیل بی شرف باشه.
مثلا من دوست دارم آتیش بزنم به مالم چرا چون مال خودمه آقا.اصلا میخوام ویندوز رو ۲۰۰۰ دلار بفروشم خب میفروشم چرا چون مال خودمه و یکی هم دوست داره رایگان بده خب بده.
با بخش فروشش اصلا کاری ندارم. مگه ردهت محصولاتش رو نمیفروشه؟ همین الآن شما برو تو خیلبون سیدی اوبونتو رو کپیکن بفروش، با فروش مشکلی نداریم که! مشکل مایکروشافت اینه که آزادی مردم رو ازشون میگیره و هرکس که به خودش اجازهی فکر کردن در مورد انجام چنین کاری رو بده سزاوار بالاترین توهینهاست و در یک دستگاه قضایی عادل (که متأسّفانه در جهان امروز وجود نداره)، سزاوار بالاترین مجازاتها
من مصرف کننده باید انتخاب کنم و توهین کار درستی نیست و واژه بی شرف پشتش هزار تا معنا خوابیده.
در ضمن اشتباه نشه، من نگفتم بیلگیتس بیشرفهها! گفتم اگه بهش بگم بیشرف هم حرف بیجایی نزدم
متاسفانه موضوع کاملا از اون چیزی که اول خواستم بیرون رفت و خوب بود ذکر کردم (تعصب ممنوع)
فکر کنم معنی تعصّب رو نمیدونی! تعصّب به وقتی میگن که خارج از منطق و دلیل و سند حرفی زده بشه. وگرنه اگه من با سند بگم فلانی بیشرفه یا فلانچیز آشفاله اسمش تعصّب نیست، نظر کارشناسیه
میخواهی حذفش کنی!؟! فرق شما با افرادی که دوست دارن فقط عقاید و خواسته های خودشون رو به کرسی بنشونن چیه؟ اگه همه مثل شما فکر کنند راضی میشی؟! از ویندوز تا حالا استفاده نکردی؟! از همون اول فقط با لینوکس کار کردی؟! دچار توهم توطئه هستی دیگه درست میگم نه؟
یعنی اگه کسی بخواد هیتلر یا طالبان رو حذف کنه تمامیتخواهه؟
آقامون میرحسین موسوی در کتاب «پنج گفتار»ش یه مقالهی خوبی داره به اسم «توطئه یا توهّم توطئه». توصیه میکنم همه حتماً بخوننش
قانون برای آزادی اومده نه آزادی برای قانون.
آفرین! این جملهات خیلی قشنگ بود. مرسی. پس اگه قانونی داشت آزادی ما رو زیر پا میگذاشت، نباید این اجازه رو بهش بدیم و باید قبلش اون قانون رو از بین ببریم
اما اوبونتو هم رایگانه یعنی جاسوسیه؟
نرمافزارهای آزاد به خاطر ماهیتشون نمیتونن ابزار جاسوسی باشن. اگه شک داری کدش رو ببین. اگه بار هم بیشتر میخوای بیا مثل من سیستمعامل خودت رو از پایه درست کن. یا اصلاً بیا از همین سیستمعامل من استفاده کن. بهت قول میدم توش ابزار جاسوسی نباشه
این دنیا یا باید گرگ بود یا اصلا نبود یعنی دنیا برات مهم نبود.
من نظرم برعکس اینه. همونطور که آقامون استالمن میگه: «بگذارید دنیا به هرجایی که میخواد برود، من ذرّهای سختی را برای رسید به آزادی تحمّل میکنم»
من بارها دیدم در خود لینوکس هم وقتی هیچ سایتی باز نیست وقتی به اینترنت وصل شدم چراغ ADSL روشن و داره سند و رسیو انجام میده! پس مطابق استدلال شما! حتما داره جاسوسی میکنه.
شما کافیه این دستور رو بزنی تا ببینی چی داره از کجا به کجا میره. معادل ویندوزی این دستور چیه؟
$ lsof -i
یا لینوکس همون minix چهل و نه دلاری بوده که بهترش کردن و رایگان در اختیار دیگران قرارش دادن؟
لینوکس کلَاً با فلسفهای مخالف مینیکس تولید شده و حتا یک خط هم شبیه اون نیست. تا جایی که تتنباوم گفته اگه لینوس دوباره با من درس سیستمعامل برداره مطمئناً میاندازمش
راستی به نظرت gimp یکم شبیه photoshop نیست؟
یکی از بزرگترین مشکلات ما با گرافیستهایی که میخوان مهاجرت کنه ایه که گیمپ
اصلاً شبیه فوتوشاپ نیست
هدف شبکه های من و تو و امثالهم اعتقادات دینی (اسلامی-ابرانی) مردم ماست. در اعتقادات مردم ما اصلا چیزی به اسم کوروش کبیر و تاریخ ۲۵۰۰ ساله و هخامنشیان و ساسانیان وجود نداره. مردم ۳۳ سال پیش ته مونده این عقاید رو چال کردند رفت! به همین خاطر هیچ اهمیتی برای عموم جامعه ما نداره. فقط عده معدودی هستند که به قول خودشون در عصر دموکراسی درباره آن دوران باشکوه! خیال پردازی می کنند و قصه می نویسند. از اون طرف هم این شبکه های مغرض با مطرح کردن این عقاید کهنه سعی دارن مردم ما را با عقاید اکثرا درست و اصیل اسلامی شون بیگانه کنند. می خوان به ما القا کنند که شما بعد از کوروش فقط بدبخت بودین و عقب افتاده. می خوان حواس ما رو از تاریخ شفاف اصیل اسلامی مون پرت کنند تا از دینمون روی برگردون بشیم. برای ما از کوروشی می گن که یهودی ها رو آزاد کرد تا نفرت ما از صهیونیست های خونخوار رو تبدیل به محبت کنند. دوستان اگر هم مسلمون نیستند هوشیار باشند با چشم باز به این شبکه ها نگاه کنند. سبک زندگی ای که این شبکه ها دارن ترویج می دن هیچ سنخیتی با فرهنگ اصیل ایرانی (حتی فرهنگ مهجور کوروش کبیری) ندارد!
این اون چیزیه که من بهش میگم تعصّب