توی GPL حق ندارید وقتی از نرم افزاری با این مجوز استفاده میکنید با یه مجوز دیگه ای منتشرش کنید قربان!مسئله اینجاست که توزیع ایشون همه نرمافزاراش GPL هست ! و NonFree هم به دنیای آزاد کمکی نخواهد کرد !
کل پستتون رو نشد نقل قول بگیرم ؛ ولی از آخر به اول توضیخ میدم....
نون فری بودن میشه فقط لوگو ها و ... (که نمیتونن آزاد باشن! شما برید مجوز های GPL و ... رو ببینید همشون کپی رایت دارند).
بعد ایشون میاد نرم افزاری که از نو ساخته رو میبره تحت مجوز خودش ؛ همین الان اگر جبیر رو نصب کنید و برید در قسمت نرم افزارهایی که تغییر دادند ؛ چی میبینید؟ چیزی جز مجوز های خود برنامه نمیبینید (حالا جی پی ال ؛ آپاچی و....) ...
اما ...
دوست گرامی اگر جبیر میشه مخازن اوبونتو + ۱۵ دقیقه کانفیگ ظاهری ؛ آریوس هم همینه و تفاوتی نداره. من خودم بارها به محمدرضا و تیمش گوشزد کردم که چه کنند! مثلا اگر من بتونم ۲ گیگ جبیر رو دانلود کنم خب مسلما میتونم اوبونتو نسخه دی وی دی رو دانلود کنم و روش کانفیگ انجام بدم!
مثلا اگر ایشون میومد برای آرچ یا اسلکور یه نصاب گرافیکی + یه برنامه مثل سیناپتیک میساخت به نظر خود من (که طرفدار متعصب جبیر هم هستم) خیلی ارزنده تر بود تا بازی با پک ها!
حالا ایشون ریمستر ارائه داده ؛ شما از کجا میدونی که در آینده قصدش فورک نیست؟ مثلا مینت تا نسخه ۱۲ چیزی فراتر از جبیر نبود ؛ ولی الان شل مخصوص خودش رو برای گنوم ساخته و زیبا تر شده!
یکم واقع بینی کسی رو از هستی ساقط نمیکنه برادر من
شما هم بجای این جور تاپیک ها ؛ بیا یه کمکی به دوستانی که دارند توزیعاتی رو میسازند بکن ؛ کدهای خودت رو به این پروژه ها هدیه کن ؛ یک والپیپر یا لوگو براش طراحی کن ؛ در ویکیش عضو شو و مستند سازی براش انجام بده و ... خیلی کارای دیگه !
مثلا شما دوست داری به پارسیدورا کمک کنی ؛ یکی دوست داره به آریوس کمک کنه ؛ یکی دوست داره به جبیر کمک کنه و خیلی چیزای دیگه که میتونه این مسیر رو برای سازندگانش هموار تر کنه!
شما بدون هیچ دانشی میتونی پارسیکس یا آریوس یا جبیر و ... رو نصب کنی و بعد مثلا بیای ارور هاش رو برای سازندگانش بفرستی تا ببینن مشکل چیه ؛ و در نسخه بعدی حلش کنند ! نه این که تو سر پروژه بزنی!
من خیلی چیزا رو دیدم تو این دو روزی که رسما وارد این انجمن شدم (قبلش میهمان میومدم...) و فهمیدم سر توزیعی مثل پارسیکس هم حتی شما چنین بلایی رو آوردید (از یک سری نسخه هاش دیگه تاپیک خبر انتشار نیست!!!!!!!!!!)
ببینید ؛ دبیان ؛ اسلکور یا هر توزیع دیگه ؛ از روز و ماه و سال و حتی دهه اول انتشار این طوری که الان هستند نبودند! ولی کاربرانی که فقط علاقه داشتن (دقت کنید ؛ فقط علاقه نه اینکه ازش استفاده کنند! فقط علاقه!) هم اومدن و مستند سازی کردن ؛ مستندات قبلی رو کامل کردند ؛ کدهاشون رو در این پروژه ها میزبانی کردند و در نهایت الان چیزی شدن که ما میبینیم!
مثلا سوزه چی بود اول؟ یه ترجمه ساده از اسلکور ! یا خود اسلکور هم اول کار فقط یه هک از SLS بوده (شاید لینوکس SLS با سی ثانیه کار بهتر از اون در میومده!!!)
پس یکم به دور و اطراف نگاه کنید و بعدش بیاید اینطوری آنارشیست بازی در بیارید!