اگه از ویروس گرفتن ویندوز xp چشم پوشی کنیم، میبینیم که تو سال 2001 خیلی سیستم عامل خوبی بود (به اعتقاد من هنوز هم هست). خیلی سبک و روان هستش و سرعت بالایی داره. خیلی خوب یادمه که چطور به دنیا حکمرانی کرد و همه مایکروسافت رو به عنوان یه غول کامپیوتری شکست ناپذیر پذیرفته بودن.
حکمرانی میکرد چون قدرت سرمایه داری حامیش بود.چون به زور سیستم عاملش رو روی کامپیوترها به بازار قالب میکرد.به زور کاربرها بهش عادت میکردند.ویندوزXP نسبت به سخت افزارهای اون زمان خیلی هم سبک نبود.خود من تا مدت ها ویندوز ۹۸ رو هم به عنوان آلترناتیو استفاده میکردم.(متاسفانه)
من سبکی و راحتی گنو/لینوکس رو به ویندوز ویستا ترجیح میدم ولی فراموش نمیکنم ویندوز xp چی بود.
الان هم فکر کنم خیلی از gamerها هنوز با ویندوز Xp بازی میکنن. ولی مطمعن نیستم.
** بله شاید حق با شما باشه ،چرا که بیشتر بازی های ساخته شده تا این زمان توسط
شرکت های انحصاری منتشر شده اند و
کمتر جوامع کاربری گنو به بازی نیاز داشتند بلکه بسیاری
نیازهای اساسی تری از جمله امنیت برایشان در اولویت بود.که ویندوز نه توان اصلاحش را داشت نه قصد آن را.که اساسی ترین نیاز کاربر است. فکر نکنم به سادگی بتوان از این گزینه عبور کرد.
** البته پیشرفت های غیر قابل باور و تصاعدی در ضمینهی بازیهای آزاد که در چند سال اخیر صورت گرفته بسیار قابل ستایشند .زیرا
بدون هیچ تامین مالی از طرف شرکت های غول و انحصارطلب و سرمایه دار،وفقط و فقط با
حمایت جوامع کاربری این نتایج شگفت انگیز حاصل شده.
** از اینها که بگذریم همه چیز در یک سیستم عامل آزاد در مخازن آن خلاصه میشود ،بدون نیاز به هیچ نرم افزار و سی دی جانبی.البته میتوان از منابع دیگر هم برای تکمیل مخازن و نصب برنامه های دلخواه دیگر استفاده کرد.ولی معمولا همهی نیازهای کاربران در
مخازن به صورت کامل قرار دارد.از جمله
بازی های آزاد.
** کافیست فقط در یک برنامهی مدیرت بسته ها مثل Ubuntu Software Center ، جستجو کنید game ، تا برایتان لیست انبوهی از بازیهای آزاد ظاهر شود.وفقط با یک کلیک بر روی install نصب شوند.یا رجوع کنید به سایت playdeb.net.
** البته توزیع های متعددی هم وجود دارند که مخصوص خوره های بازی ساخته شده اند ونیازی به نصب چیزی ندارند.
** اینکه بیشتر آدم ها از چیزی استفاده میکنند دلیلی بر برتری چیزی نیست.چون بیشتر بازیها انحصاری بوده و مجبور بودند و راه جایگزینی نمی دیدند و نمیدانستند ، لزا از XP استفادده میکنند.شاید اصلا از روی جهل باشه.
** خوب بیشتر gamerها اینها را نمیدانند. و نیازی هم به دانستن ندارند. چون یک شرکت انحصارطلب همیشه میخواهد دانش کاربرانش را سطح پایین نگه دارد.فقط هرچیز که آنها بخواهند کاربر میتواند یاد بگیرد ، البته اگر اسمش را بتوان گذاشت دانش.واگر بیشتر بدانند به ضرر تولید کننده خواهد بود.ولی شاید gamer ها اگر اطلاعات این پست را میدانستند و تحت فشار قوانین ظالمانه ای چون کپی رایت بودند ، کمی در انتخابشان تامل میکردند.
** در ضمن شما هر برنامهی ویندوزی که داشته باشید و چارهای برای جایگزین کردنش با نرم افزار های آزاد معادل نداشته باشید(که امکانش وجود نداره،پس بهتره بگیم دوست ندارید جایگزین کنید) ، میتوانید معادل انحصاری آنرا در Wine اجرا کنید.که برای سهولت کار PlayOnLinux را پیشنهاد میکنم که خودش wine هم نصب میکند وکار با آن بسیار ساده است.
البته سر مباحث جالبی مثه crack در نرم افزارهای انحصاری ، دراینجا شاید کمی به مشکل بربخورید.که در انجمنها به راحتی پاسخ بگیرید
بازیهایی که من با این نرم افزار نصب کرده ام:
GTAهمه رقمشو
pes
fifa
maxpain
mafia1,2
و...